Drugs in Noord-Holland


Drugslocaties 2019 t/m 23 juni 2020.  Bron: Politie

 

Drugsproductie is een groeiend probleem in Noord-Holland. Niet alleen neemt het aantal hennepplantages toe, we zien ook een stijging van het aantal drugslabs waarin synthetische drugs als XTC en amfetamine worden geproduceerd. Tot en met 7 juli 2020 zijn er 8 drugsproductielocaties opgerold, 8 opslaglocaties aangetroffen en 4 dumpingen gevonden. 

In 2019 heeft de politie in Noord-Holland 325 hennepkwekerijen opgerold en daarnaast 4 synthetische drugslabs ontmanteld. Uit de 15 dumplocaties van chemisch drugsafval die zijn aangetroffen, kunnen we opmaken dat dit niet de enige locaties zijn waar drugs worden gemaakt.

Oplettende burgers kunnen zélf bijdragen aan het voorkomen van hennepkwekerijen en drugslabs. Hiermee vergroten we samen de veiligheid in onze woon-, werk- en leefomgeving. Maak een melding via de politie of Meld Misdaad Anoniem als u signalen herkent of een vermoeden heeft dat er een drugslab bij u in de buurt zit. Zo helpt u de overheid om drugsproductie in Noord-Holland te stoppen. De politie kan op basis van uw melding vervolgens verder onderzoek doen en indien nodig optreden.

 

 

- 'Noord-Hollandse vissers betrokken bij opgerold harddrugslab in Heiloo' - Harddrugsproductie is hot in Noord-Holland met havens, Schiphol, Amsterdam en buitengebieden - XTC-campagne officieren van justitie valt in de prijzen - Velsense burgemeester Frank Dales: 'Ontmanteling van drugslab aan Industriestraat IJmuiden aardig succes bij bestrijding harddrugshandel' - Chemisch drugsafval gedumpt in de Zeevang - Politie ontdekt drugslab met 600.000 xtc-pillen in Westzaan - Provincie betaalt mee aan opruimen drugsafval - In beslag genomen drugs met straatwaarde van 8,5 miljoen euro getransporteerd vanaf politiedepot Haarlemse Waarderpolder - Miauw miauw drugslab opgerold in IJmuiden na anonieme tip - Een vat met 250 liter aceton aangetroffen in schuur in Callantsoog - Burgers nog terughoudend in melden van drugslabs - Drugslab op erf van Johan Timmermans - Dankzij een anonieme melding een drugslab opgerold in Berkhout - Drugslaboratoria ontmanteld in Akersloot en Heiloo - Een drugslab ontmanteld in Anna Paulowna