Over ons

  

 

NH Drugs Alert is een initiatief van samenwerkende overheidspartners, waaronder gemeenten en politie, met medewerking van Meld Misdaad Anoniem.  De doelstelling van NH Drugs Alert is om het bewustzijn rondom productielocaties van drugs te vergroten. Het vervaardigen van hennep, XTC of ander vormen van (synthetische) drugs brengt ernstige gevaren met zich mee voor de mens en de natuur en heeft bovendien een sterke aantrekkingskracht op andere vormen van criminaliteit. Niet iedereen is zich daarvan bewust. Ook niet iedereen weet hoe de productie van drugs herkend kan worden. Wat zijn mogelijke signalen? En hoe en waar kan daarvan melding worden gemaakt? Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de mensen wel eens vermoedens heeft gehad dat sprake is van de productie van drugs. Ruim 70% van die mensen heeft daarvan geen melding gemaakt. Daar wil NH Drugs Alert iets aan te doen. Door het geven van voorlichting en het ontwikkelen van campagnes willen we mensen bewust maken van de risico’s en gevaren en motiveren om melding te doen bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem. Zodat we ons samen sterk maken voor een veilige samenleving.

Wilt u meer weten over NH Drugs Alert? Neemt u dan contact op via onderstaand contactformulier.

NH Drugs Alert bewaart persoonsgegevens niet langer dan nodig is voor het doel waarvoor u ze heeft achtergelaten. Daarna worden de gegevens vernietigd.

Bedankt

Je bericht is verzonden, we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Fout

Het formulier kon niet worden verzonden.

- 'Noord-Hollandse vissers betrokken bij opgerold harddrugslab in Heiloo' - Harddrugsproductie is hot in Noord-Holland met havens, Schiphol, Amsterdam en buitengebieden - XTC-campagne officieren van justitie valt in de prijzen - Velsense burgemeester Frank Dales: 'Ontmanteling van drugslab aan Industriestraat IJmuiden aardig succes bij bestrijding harddrugshandel' - Chemisch drugsafval gedumpt in de Zeevang - Politie ontdekt drugslab met 600.000 xtc-pillen in Westzaan - Provincie betaalt mee aan opruimen drugsafval - In beslag genomen drugs met straatwaarde van 8,5 miljoen euro getransporteerd vanaf politiedepot Haarlemse Waarderpolder - Miauw miauw drugslab opgerold in IJmuiden na anonieme tip - Een vat met 250 liter aceton aangetroffen in schuur in Callantsoog - Burgers nog terughoudend in melden van drugslabs - Drugslab op erf van Johan Timmermans - Dankzij een anonieme melding een drugslab opgerold in Berkhout - Drugslaboratoria ontmanteld in Akersloot en Heiloo - Een drugslab ontmanteld in Anna Paulowna