Hoe herken ik een hennepplantage?

 

 

Het kweken van hennep gebeurt in een hennepplantage, ook wel een hennepkwekerij genoemd. Hennep is een plant waarvan wiet en hasj kan worden gemaakt. Deze kwekerijen bevinden zich vaak op zolders, in kelders, in schuren, bedrijfspanden, tuinhuisjes en boerderijen. De teelt van hennep is volgens de wet verboden.

Burgers in Noord-Holland kunnen helpen bij het opsporen van hennepplantages. Het is belangrijk om een signaal of vermoeden van een hennepkwekerij te melden via de politie of Meld Misdaad Anoniem. U kunt een hennepplantage herkennen aan een aantal signalen. Houd hierbij uw ogen, oren en neus open.

Geur

  • Aanwezigheid van een hennepgeur. Dit is een sterke, zoete en weeïge lucht.

Geluid

  • Geluidoverlast door afzuiginstallaties
  • Constant zoemend of ronkend geluid

Zicht

  • Extra ontluchtingspijpen in het dak
  • Fel kunstlicht dat altijd brandt
  • Beslagen of afgeplakte ramen of gordijnen die vaak dicht zijn
  • Vaak onbekende mensen en voertuigen in en rondom de locatie
  • Gesleep met vaten

- 'Noord-Hollandse vissers betrokken bij opgerold harddrugslab in Heiloo' - Harddrugsproductie is hot in Noord-Holland met havens, Schiphol, Amsterdam en buitengebieden - XTC-campagne officieren van justitie valt in de prijzen - Velsense burgemeester Frank Dales: 'Ontmanteling van drugslab aan Industriestraat IJmuiden aardig succes bij bestrijding harddrugshandel' - Chemisch drugsafval gedumpt in de Zeevang - Politie ontdekt drugslab met 600.000 xtc-pillen in Westzaan - Provincie betaalt mee aan opruimen drugsafval - In beslag genomen drugs met straatwaarde van 8,5 miljoen euro getransporteerd vanaf politiedepot Haarlemse Waarderpolder - Miauw miauw drugslab opgerold in IJmuiden na anonieme tip - Een vat met 250 liter aceton aangetroffen in schuur in Callantsoog - Burgers nog terughoudend in melden van drugslabs - Drugslab op erf van Johan Timmermans - Dankzij een anonieme melding een drugslab opgerold in Berkhout - Drugslaboratoria ontmanteld in Akersloot en Heiloo - Een drugslab ontmanteld in Anna Paulowna