Nieuws

'Oren en ogen' van Rijsenhout leren hoe je een drugslab herkent: "Anijs of aceton"

Datum: 2 mei 2024

Donderdag 2 mei stonden wij met de speedmobiel in Rijsenhout. NH Nieuws heeft hier een mooi artikel en filmpje van gemaakt. Klik hier voor het volledige artikel.

Speedmobiel in Meerwijk

Datum: 16 april 2024

Afgelopen dinsdag stonden wij met de speedmobiel in Meerwijk Haarlem. Ondanks het slechte weer hadden we veel bekijks van de marktbezoekers. Zelfs de burgemeester van Haarlem kwam even langs. 

 

Drugsemmers uitgedeeld in de Beemster

In het buitengebied van de gemeente Purmerend ontvingen agrariërs deze week een 'Drugsemmer'. De emmer, gevuld met producten die een verwijzing hebben naar signalen van drugsproductie, is een initiatief van NHVeilig en de gemeente.

Lees verder...

Speedmobiel Texel en Den Helder

Datum: 16 maart 2024

Afgelopen dagen bezochten wij Texel, Den Helder en Julianadorp met de speedmobiel. Met de speedmobiel geven wij voorlichting over het herkennen van signalen van drugsproductielocaties middels alle atributen in de speedmobiel. Daarnaast vetellen we over hoe belangrijk het is om melding te maken als je deze signalen herkent. 

 

Lees verder...

Mogelijk grootste drugslab van Noord-Holland gevonden

Datum: 6 maart 

Bron: NH Nieuws

Het drugslab dat op 17 februari in Rijsenhout werd ontdekt was gigantisch. Zo werd er duizend kilo drugs aangetroffen en 50.000 liter productieafval. Het lab is daarmee mogelijk het grootste dat ooit in de provincie is ontdekt, melden ingewijden aan NH. 

Na een brandmelding werd het laboratorium, gelegen in een loods aan de Aalsmeerderweg, door de brandweer ontdekt. Na de ontdekking werd al snel duidelijk op welke schaal er drugs werd geproduceerd.

Lees het volledige artikel van NH Nieuws hier

''Geleefd voor 10 maar het einde is nu onontkoombaar''

Datum: 24 februrari 2024

Bron: Noord-Hollands dagblad

24 februari is een uitgebreid interview gepubliceerd met een katvanger die in de klauwen van criminelen is gevallen. Lees hier hier volledige artikel.

 

Inzet Speedmobiel Monnickendam

Datum: 10 februari 2024

Bron: Noord-Hollands Dagblad 

Afgelopen zaterdag 10 februari stonden wij met de speedmobiel op het winterfestival van Monnickendam. In de speedmobiel staan allerlei attributen uit hennepkwekerijen en drugslabs. Aan de hand hiervan vertellen wij hoe je drugslabs kunt herkennen en wat je moet doen als je vermoedens hebt. De inzet was een groot succes, veel bezoekers waren geintereseerd en er was veel aanloop.

Lees hier het artikel uit het Noord-Hollands dagblad

Synthetisch drugslab aangetroffen in Den Helder

Datum: 31-01-2024

Bron: politie.nl 

Aan de Marsdiepstraat in Den Helder is in een bedrijfspand een synthetisch drugslab aangetroffen. De politie deed daar, naar aanleiding van een tip, dinsdagmiddag 30 januari rond 15.30 uur een instap. In het pand heeft de politie een 40-jarige man uit Den Helder aangehouden. Zijn rol wordt verder onderzocht.

Lees verder...

Politie vindt aanhanger met negen jerrycans in Wervershoof, mogelijk drugsafval

Bron: NHNieuws
16 november 2023

Opnieuw is er mogelijk drugsafval gevonden in de gemeente Medemblik. Op een verlaten weg in de buurt van Wervershoof vond de politie gisteren een aanhanger, met afval dat gebruikt kan worden voor een cocaïnewasserij of hennepplantage.

Lees verder...

Celstraffen tot 8 jaar voor invoer van 1.122 kilo cocaïne via Amsterdamse haven

Bron: Rechtspraak.nl
10 november 2023

De rechtbank Noord-Holland heeft 4 mannen veroordeeld voor de invoer van 1.122 kilo cocaïne via de Amsterdamse haven. Dit gebeurde in juli 2022. De cocaïne zat verstopt in zakken cacaobonen. De mannen krijgen celstraffen variërend van 4 tot 8 jaar. 3 mannen moeten bovendien het geld terugbetalen dat zij met een eerder drugstransport in 2021 hebben verdiend, in totaal een bedrag van ruim 2 miljoen euro.

Lees verder...

Niet drugskoks, maar verhuurder moet zelf zwaar verontreinigd pand opruimen in Didam

Bron: De Gelderlander
12 november 2023

Binnen zes weken móet alle drugsafval verwijderd zijn, doet de eigenaar van het met onder meer kwik vervuilde pand in Didam dat niet, moet hij 50.000 euro betalen. De hoogste algemene bestuursrechter is duidelijk, niet de mensen die het pand vervuild hebben zijn hiervoor verantwoordelijk, maar de Didammer die eigenaar is van het gebouw.

Lees het volledige artikel op De Gelderlander

Gemeente treedt hard op: opnieuw twee drugspanden gesloten in Medemblik

9 november 2023
Bron: NHNieuws

De gemeente Medemblik timmert flink aan de weg als het gaat om de aanpak van ondermijning én drugscriminaliteit. Opnieuw heeft burgemeester Michiel Pijl in een week tijd twee panden waar drugs(materialen) zijn aangetroffen voor langere tijd gesloten.

Lees verder...

Boer in vizier bendes

Bron: Noordhollands Dagblad
20 oktober

Nu er steeds minder wordt geboerd, lopen plattelandsbewoners het risico in de  klauwen te vallen van bendes die plekken zoeken voor drugslaboratoria en -opslag. En daar tuin je zomaar in, merkte boerin Marbel de Graaf, tevens voorzitter van LTO in Noord-Holland.

Lees verder...

Drugslab in Medemblik blijkt grootschalige cocaïnewasserij vol chemicaliën

Bron: NH Nieuws Beeld: RVP Media
18 oktober 2023

Het drugslab dat de politie dinsdagmiddag aantrof in een loods aan de Nijverheidsweg in Medemblik, is een grootschalige cocaïnewasserij en drogerij. Een 57-jarige man uit Purmerend, die in het pand aanwezig was, is aangehouden en zit nog vast. Het is voor de tweede keer in korte tijd dat er harddrugs wordt aangetroffen in de omgeving. 

Lees verder...

Vondst drugsafval Eemnes leidt tot vermoedelijk drugslab in Haarlem

Bron: RTV Utrecht Beeld: Caspar Huurdeman
19 oktober 2023

Eemnes - De vondst van tientallen vaten met drugs afgelopen maandag in Eemnes, heeft de politie op het spoor gebracht van een vermoedelijk drugslab in Haarlem. Dat meldt de politie vandaag.

Lees verder...

Grote veiligheidscontrole aan de Jisperweg in de Beemster: ’We willen voorkomen dat schuren, loodsen en bedrijfsgebouwen gebruikt worden door criminelen’

Bron: Noordhollands Dagblad Beeld: Gemeente Purmerend
18 oktober 2023

De gemeente Purmerend heeft deze week 26 locaties en grote erven met schuren aan de Jisperweg in de Beemster onaangekondigd gecontroleerd. Tijdens deze integrale veiligheidscontrole zijn een paar kleine overtredingen geconstateerd.

Lees verder...

‘War on drugs’ blijkt giga-dure en tijdrovende operatie: ‘Nul effect op coke-aanbod en -gebruik’

Bron: Metro Nieuws Beeld: ANP
29 september 2023

De politie is een groot deel van haar capaciteit kwijt aan de ‘war on drugs’. En ook de rechters, FIOD, douane en Defensie en andere overheidsinstellingen buigen zich over drugsbestrijding. Een operatie met een giga-prijskaartje en die veel tijd in beslag neemt. Maar of het effectief is wat betreft drugscriminaliteit? Dat is nog maar de vraag.

Lees verder...

Rotterdam start campagne tegen drugsgeweld: 'Jouw lijntje, zijn liquidatie'

Bron: NOS Beeld: Gemeente Rotterdam
2 oktober 2023

De gemeente Rotterdam lanceert een campagne tegen drugsgerelateerd geweld. Centraal staat het verband tussen 'onschuldig' drugsgebruik in het uitgaansleven en geweld in de onderwereld.

Lees verder...

‘Mexicaanse crystal meth-koks in Nederland niet meer nodig’

Bron: Crimesite
1 oktober 2023

De aanwezigheid van Mexicaanse crystal meth-koks in Nederland is te verwaarlozen, nadat de methode om de harddrug te produceren bekend is geraakt en zij niet meer nodig zijn.

Lees verder...

Nederland sluit deal met Colombia: grote slag voor drugsmaffia

Bron: Telegraaf Beeld: ANP
28 september 2023

DEN HAAG - Nederland en Colombia gaan veel intensiever samenwerken om drugscriminelen op te sporen en uit te leveren. Er is een verdrag in de maak om dat voor elkaar te krijgen, zo meldt demissionair minister Yesilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) aan De Telegraaf. „Dit is niet alleen een hele grote stap, maar ook een noodzakelijke.”

Lees verder...

Primeur voor Limburg: wietplantages gevonden dankzij zoektocht met satelliet

Bron: Nu.nl
21 september 2023

Voor het eerst hebben instanties een satelliet gebruikt bij de zoektocht naar wietplantages in mais- en aspergevelden. Dat leidde in Limburg tot enkele gevonden wietplantages.

 

Lees verder...

Meerdere drugslabs per maand opgerold in Noord-Holland: hoe herken je ze?

Bron: NH Nieuws
19 september 2023

Gemiddeld worden er maandelijks vier drugslabs in Noord-Holland opgerold, aldus Platform Veilig Ondernemen. Vooral gevestigd op bedrijventerreinen. Maar hoe herken je als ondernemer een drugslab dat bij jouw bedrijf in de buurt actief is? En waarom doet niet iedereen een melding? "Je wil niet dat ze je thuis komen opzoeken." 

Lees verder...

Tientallen kilo's drugs op boten: verstopplaats coffeeshops

Bij de politie-inval op twee drugsboten in Maastricht zijn in totaal meer dan 20 kilo hennep, 45 kilo hasj en ruim 20.000 joints in beslag genomen. Een 33-jarige man uit Maastricht is opgepakt.

Lees verder...

Honkbalknuppel, messen en drugs aangetroffen in Sint Pancras na tip van inwoner

Een zwarte honkbalknuppel, twee messen en drugs. De politie heeft verdachte spullen gevonden in Sint Pancras.

Lees verder...

Voormalige voorman pakketdienst de cel in voor drugssmokkel: trolleys met drugs tijdens werk uit depot

Een toenmalige voorman van het depot van een pakketdienst in Meppel heeft van de rechtbank in Assen een celstraf gekregen voor het smokkelen van koffers vol hennep. Per keer werd een trolleykoffer met ongeveer 5 kilo drugs per postpakket vanuit Spanje naar Nederland gestuurd.

Lees verder...

Synthetisch drugslab ontmanteld in Enkhuizen

Drugslabs zijn levensgevaarlijk! Bij de productie van drugs worden verschillende chemische stoffen gebruikt. Deze chemicaliën kunnen gemakkelijk brand veroorzaken en tot explosies leiden.

Lees verder...

Wij willen dit in de ogen kijken

Het probleem is al van decennia, verergert en het ligt letterlijk en figuurlijk op straat: vapes (e-sigaretten), snus (nicotinezakjes), (wikkels) cocaïne, wietplantages, blowen, vroegtijdig alcoholgebruik. De meeste ouders worstelen. Hoe verander je cultuur? Hoe laat je jouw kind veilig opgroeien?

Lees verder...

Column | Stop ondermijning

U heeft het wellicht gelezen in de krant: in Lijnden werd vorige week een illegale sigarettenfabriek opgerold. Er werden daar waarschijnlijk een miljoen sigaretten per dag gefabriceerd. 

Lees verder...

Eigenaren pand drugslab in Enkhuizen balen als een stekker.

Eigenaren pand drugslab in Enkhuizen balen als een stekker: ’Dit gun je je ergste vijand niet’

Lees verder...

Dit is wat we tot nu toe weten over opgerold drugslab in Enkhuizen.

Nog steeds is er volop onderzoek gaande bij een aangetroffen drugslab in een pand aan het Voorland in Enkhuizen. Al urenlang worden er chemicaliën, grondstoffen en blauwe vaten in vrachtwagens geladen. Wat overblijft zijn vooral veel vragen.  

Lees verder...

Drugslab ontdekt in Enkhuizen, politie doet onderzoek

Bij een bedrijfspand aan het Voorland in Enkhuizen is vanochtend een drugslab ontdekt. De politie voert momenteel een groot onderzoek uit.

Lees verder...

Illegale sigarettenfabriek in gemeente Haarlemmermeer opgerold: 10 aanhoudingen

Tijdens een bestuurlijke integrale controle is in de gemeente Haarlemmermeer een illegale sigarettenfabriek aangetroffen. De politie heeft 10 mannen uit Oost-Europa aangehouden, die zijn overgebracht naar het politiebureau Haarlem. Vervolgens is de zaak overgedragen aan de FIOD. In de loods stond een professioneel ingerichte fabriek met een complete productielijn voor sigaretten.

Lees verder...

Grondstof harddrugs in de ban: Eerder optreden tegen criminele structuren

Grondstof harddrugs in de ban: ’Eerder optreden tegen criminele structuren

Lees verder...

Synthetisch drugslab aangetroffen in Wormer

Aan de Malerstraat in Wormer is in een bedrijfspand een synthetisch drugslab aangetroffen. De politie deed daar, samen met de omgevingsdienst, vrijdagmiddag 24 maart rond 13.45 uur een instap naar aanleiding van een melding van geuroverlast.

Lees verder...

Tienduizenden havenarbeiders Rotterdam gescreend op drugscriminaliteit

Werknemers van bedrijven in de Rotterdamse haven worden 'in de loop van het jaar' massaal gescreend op drugsdelicten. Zo wil het ministerie van Justitie de drugssmokkel in de haven aanpakken. Ook wordt onderzocht of wie op een voor drugscriminelen cruciale plek werkt, door de AIVD gecheckt kan worden.

Lees verder...

Minder hennepkwekerijen ontmanteld, politie vreest lagere meldingsbereidheid

Het aantal ontmantelde hennepkwekerijen is vorig jaar flink gedaald. Dat klinkt als goed nieuws, maar de politie vreest dat mensen minder bereid zijn kwekerijen te melden, waardoor ook het aantal ontmantelingen daalt.

Lees verder...

Twee mannen aangehouden na dood van Kroaat op erf in Medemblik

De politie heeft twee mannen (beiden 28 jaar) uit Amsterdam en Diemen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 54-jarige Herni Lukačević. Het lichaam van de Kroaat werd eind september op een erf op de Vereweg in Medemblik gevonden.

Lees verder...

Veiligheidscontrole in tuindersgebied Heemskerk

Op dinsdag 31 januari 2023 hebben gemeente Heemskerk, Omgevingsdienst IJmond, politie en Liander samen een veiligheidscontrole gehouden op de Zuiderwentweg en de Cieweg in Heemskerk.

Lees verder...

Minister neemt ZLTO-plan in strijd tegen drugsafval in overweging

Minister Dilan Yesilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid neemt het idee van ZLTO in overweging om een 'vliegende brigade' op te richten, waarbij er één aanspreekpunt is van samenwerkende organisaties en overheden waar gedupeerden terechtkunnen als zij te maken krijgen met dumpingen van drugsafval op hun grond.

Lees verder...

Politie vindt bij toeval bijna 1000 kilo grondstof voor speed

Op een industrieterrein in Roosendaal heeft de politie 975 kilo BMK (benzylmethylketon) in beslag genomen in een loods. BMK is een grondstof die wordt gebruikt bij de productie van de harddrug speed.

Lees verder...

Recherche kraakt opnieuw crimi-telefoons

DRIEBERGEN - De Landelijke Recherche is er opnieuw in geslaagd diep door te dringen in de versleutelde communicatie van criminele organisaties. Volgens recherche-chef Andy Kraag is door het kraken van cryptodienst Exclu „de achilleshiel geraakt van misdaadbendes die zich bezighouden met drugshandel, geweld en witwassen.”

Lees verder...

Grootschalige drugslozingen kosten instanties bakken met geld.

Het lozen van chemisch afval door drugscriminelen is..

Lees verder...

Grootschalige controle buitengebied Den Helder

DEN HELDER - De gemeente Den Helder heeft onlangs in samenwerking met diverse partners, waaronder de politie, douane, Omgevingsdienst, Veiligheidsregio en Liander, een controle in het buitengebied van Den Helder gehouden. Er zijn tientallen bedrijfslocaties en grote erven (met schuren) bezocht. Doel was om in contact te komen met de eigenaren/huurders, zicht te krijgen op de situatie ter plaatse, informatie te delen en waar nodig te acteren op misstanden.

Lees verder...

Douane vond vorig jaar bijna dubbel zoveel drugs in briefpost als jaar eerder

De Nederlandse douane heeft vorig jaar bijna twee keer zoveel drugs onderschept die per brief naar het buitenland werden verstuurd als in 2021. Het ging vooral om xtc en MDMA bestemd voor Australië en de Verenigde Staten, meldt de douane donderdag.

Lees verder...

Geen grote overtredingen of misstanden ontdekt tijdens integrale controle buitengebieden gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik heeft integrale controles uitgevoerd in het buitengebied van de gemeente, dit deden zij in samenwerking met verschillende partners zoals de politie, Liander, de omgevingsdienst, PWN, de douane en de veiligheidsregio.

Lees verder...

Ruim 2000 liter drugsafval gedumpt in natuurgebied Het Twiske

Zaterdagmorgen werd ruim 2000 liter drugsafval gevonden in natuurgebied Het Twiske. De politie doet onderzoek naar de herkomst. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de vaten en jerrycans opgeruimd.

Lees verder...

’Leermeester’ achter Brabantse drugslabs verdwijnt zeven jaar achter de tralies.

Een groep mannen uit Brabant is veroordeeld tot celstraffen tot negen jaar voor de grootschalige productie van amfetamine en het bezit van drugs. Een 40-jarige man uit Deurne had de leiding over de drugsbende en kreeg negen jaar cel. Een 37-jarige man uit Eindhoven was volgens de rechter ’de leermeester’ en leidde mannen uit Helmond (43) en Nijmegen (49) op tot laborant in de drugsfabriekjes. Hij kreeg zeven jaar cel.

Lees verder...

KRAAM NOORD-HOLLAND SAMEN VEILIG OP DICKENSMARKT IN MEDEMBLIK

MEDEMBLIK - Medemblik doet mee aan het project Veilig Buitengebied van Noord-Holland Samen Veilig. Steeds vaker vestigen criminelen zich in het buitengebied omdat ze daar relatief ongemerkt hun gang kunnen gaan. Ze azen onder andere op leegstaande schuren om er drugs te produceren, maar de gemeente zet de tegenaanval in.

Lees verder...

'Jongeren die drugs uit containers halen missen vaak het juiste rolmodel'

Vannacht zijn opnieuw jongeren betrapt die drugs uit containers haalden in de haven van Rotterdam. Een hardnekkig probleem in die stad. Het gaat vaak om kwetsbare jongeren die hiervoor geronseld worden en hun aantal lijkt de laatste tijd toe te nemen. 

Lees verder...

Het effect van drugsafval op kwaliteit drinkwater heeft meer aandacht nodig

Drugsafval is een mengsel van gevaarlijke stoffen, waarvan veel schadelijk voor de gezondheid zijn

In drugsafval zitten stoffen die schadelijk zijn voor de kwaliteit van het drinkwater. Doordat dit afval gedumpt wordt kunnen deze stoffen in de bronnen van het drinkwater terechtkomen.

Lees verder...

'Ingeluisde Enkhuizer chauffeur (55) coketransport getapt door politie'

Een West-Friese vrachtwagenchauffeur zou zijn afgeluisterd en gevolgd door de politie, voordat deze zomer ruim een ton cocaïne tussen cacaobonen de Amsterdamse haven binnenkwam. De man (55) uit Enkhuizen was gevraagd 'iets op te halen en ergens heen te brengen' en zit nu al een half jaar achter de tralies.

Lees verder...

Drugscriminaliteit en ondermijning zitten echt overal in de Zaanstreek, ziet de politie

Bestrijden van drugscriminaliteit lijkt in de Zaanstreek dweilen met de kraan open. Overal ziet de politie de tentakels van de narcoticamisdaad.

Lees verder...

Legalisering drugs is wensdenken

Het legaliseren van drugs zou een geschenk zijn voor de narco-kapitalistische indrustrie, zegt Teun Voeten.

Lees verder...

Crimineel vermogen harder aangepakt

Afpakken van crimineel vermogen is een belangrijke sleutel om misdadige machtsstructuren te breken. Om de jacht op crimineel geld te intensiveren en daarmee rechtsherstel te bevorderen heeft de ministerraad op voorstel van minister Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid besloten om een wetsvoorstel voor afpakken zonder voorafgaande veroordeling voor een misdrijf voor te leggen voor advies aan de Raad van State.

Lees verder...

Wietexperiment opnieuw uitgesteld, start nu gepland in 2024

Het wietexperiment wordt opnieuw uitgesteld. Waarschijnlijk zal pas in 2024 in elf gemeenten legaal geproduceerde wiet worden verkocht. Dat heeft minister Kuipers (Volksgezondheid) bekendgemaakt.

Lees verder...

Brand in Westknollendam waarschijnlijk veroorzaakt door een drugslab

Een drugslab is waarschijnlijk de oorzaak van de explosie en brand die op 17 november meerdere bedrijven aan de Industrieweg in Westknollendam heeft getroffen. Dit meldt de politie vrijdagochtend.

Lees verder...

Drugslab aangetroffen na brand Westknollendam

De brand aan de Industrieweg in Westknollendam van 17 november is zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een drugslab. De brand bewijst opnieuw dat de productie van drugs levensgevaarlijk is.

Lees verder...

Voorkom crimineel gebruik van je bedrijfspand

Verhuur je een loods, bedrijfspand of schuur? Dan is het van belang dat je je huurder vertrouwt. Als in jouw pand criminele activiteiten plaatsvinden, loop je risico op financiële schade of zelfs strafrechtelijke vervolging. Voorkom dat criminelen je bedrijfsruimte gebruiken voor illegale activiteiten.

Lees verder...

Drugslab aangetroffen na brand Westknollendam

Westknollendam - De brand aan de Industrieweg in Westknollendam van 17 november is zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een drugslab. De brand bewijst opnieuw dat de productie van drugs levensgevaarlijk is.

Lees verder...

Dode in drugslab Zaandam is 44-jarige Amstelvener

NH Nieuws

Een dode man die vrijdag werd gevonden in een bedrijfspand aan de Gerrit Kiststraat in Zaandam, blijkt een 44-jarige man uit Amstelveen te zijn. In het pand woedde donderdagnacht brand en werd een drugslab ontdekt. Uit onderzoek is gebleken dat het om een laboratorium ging waar amfetaminen werden gemaakt.

Lees verder...

Lichaam gevonden bij ontdekking drugslab op industrieterrein in Zaandam

RTV NH

Aan de Gerrit Kiststraat in Zaandam is op 28 oktober een dode aangetroffen in een drugslab in een industriegebouw. Er is geen gevaar voor de omgeving, maar er zijn wel twee mensen nagekeken door de ambulance.

 

Lees verder...

Model huurovereenkomst en extra bepalingen model huurovereenkomst

Ondermijning van het buitengebied kent verschillende vormen. Inbraak en diefstal komen regelmatig voor op afgelegen erven, maar ook de georganiseerde drugscriminaliteit is steeds meer actief op het platteland. Criminelen azen op leegstaande schuren om er drugs te produceren

Lees verder...

Studenten Nova-college gewaarschuwd voor criminelen

30-08-2022 - Laboratoriumstudenten en andere studenten van het Nova-college in Beverwijk werden tijdens de startdag van het nieuwe collegejaar gewaarschuwd zich niet in te laten met drugscriminelen. 

Lees verder...

Publiek Private Samenwerking Zaanstreek-Waterland dd 5 juli 2022

PWN en Purmerend presenteerden tijdens de Publiek Private Samenwerkingsbijeenkomst op 5 juli 2022. 

Lees verder...

Juttersmarkt in Den Helder

Bewustwording creeeren en alertheid vergroten in Den Helder tijdens de Juttersmarkt

Lees verder...

Drugslab herkennen op weekmarkt in Wormer

XTC geur op de braderie in Uitgeest

Zomerbraderie in het teken van ruiken, proeven en kopen.

Lees verder...

Bekende crimineel Sjaak B. opgepakt in Rijsenhout

Maandag 30 mei werd in een loods in het Noord-Hollandse Rijsenhout een grote hoeveelheid wapens aangetroffen. Er werden onder andere automatische wapens, zogeheten sniperwapens en explosieven gevonden. Een aangrenzende loods bleek in gebruik te zijn als cocaïnewasserij.

Lees verder...

Drugslab ontploft in schuur: dode en zwaargewonde

Bij een explosie in een schuur in het Friese Haule is gisteravond een dode en een zwaargewonde gevallen. De ontploffing vond plaats in een drugslab, zegt een woordvoerder van de politie.

Lees verder...

Satellietbeelden, elektronische neuzen en toekomstvoorspellingen

Publieke en private partijen gooien alles in de strijd tegen drugsproductie in het buitengebied

De Publiek Private Samenwerking (PPS)-bijeenkomst voor Kennemerland op 12 mei stond bol van innovaties. Overheidspartijen spraken samen met commerciële partijen over de mogelijkheden om drugsproductie in het buitengebied terug te dringen. De PPS is onderdeel van het Programma Veilig Buitengebied, een modulair programma binnen het project Aanpak Productielocaties Drugs van Noord-Holland Samen Veilig.

 

Lees verder...

Website Gemeente Hollands Kroon - Integrale Actiedag 15 maart 2022

In een loods zijn verschillende materialen aangetroffen die gebruikt kunnen worden voor de productie van drugs.

Lees verder...

Koggenland - Productiemiddelen voor drugs aangetroffen.

De politie heeft op 15 maart een integrale controle gedaan in Hollands Kroon en Koggenland..

Lees verder...

Daar zit een luchtje aan - XTC geur in Anna Paulowna

De productie van drugs brengt grote risico's met zich mee. 

Lees verder...

Dinsdag 8 maart 2022 - Integrale Actiedag in Hollands Kroon

Tijdens een integrale actiedag van de gemeente Hollands Kroon, de politie en de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord...

Lees verder...

Partijen bundelen krachten in aanpak drugsproductie buitengebied.

Partijen bundelen krachten in aanpak drugsproductie buitengebied
Publiek Private Samenwerking-bijeenkomst Zaanstreek-Waterland – 1 maart 2022

 

Lees verder...

Ruiken aan een XTC lab op het Europaplein in Volendam.

Vrijdag 11 februari 2022- Europaplein Volendam. 'Net anijsmelk of sambuca'. Veelgehoorde uitspraken als reactie op de geur van een XTC lab. 

Lees verder...

Ontdek de geur van een XTC productielocatie!

Schagen, donderdag 10 februari 2022. Op de Grote Markt van Schagen kon men ontdekken hoe de geur van een XTC productielocatie ruikt. 

Lees verder...

Daar zit een luchtje aan...

Daar zit een luchtje aan..

Hoofddorp, 8 februari 2022 – De productie van drugs brengt grote risico’s met zich mee..

Lees verder...

Herken jij de geur van een XTC-lab?

Herken jij de geur van een XTC-lab?
Kom ruiken op vrijdag 11 februari 2022
, van 1200-1600u in Volendam (Europaplein) en weet hoe een drugslab ruikt. Drugslabs zijn levensgevaarlijk! Heb je een vermoeden dat er in jouw buurt een drugslab zit? Meld het dan! Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Dit is een campagne van Noord-Holland Drugs Alert (NHDA)

Partijen werken samen in bestrijding drugsproductie buitengebied

Publiek Private Samenwerking-bijeenkomst 25 januari 2022

Tijdens een goed bezochte Publiek Private Samenwerking (PPS)-bijeenkomst Noord-Holland Noord spraken verschillende partijen met elkaar over (mogelijke) samenwerking in de bestrijding van drugsproductie. De PPS is onderdeel van het Programma Veilig Buitengebied, een programma binnen het project Aanpak Productielocaties Drugs van Noord-Holland Samen Veilig.

 

Lees verder...

Politie en gemeente voeren gesprekken rond dumpplekken Hoofddorp

Gemeente en politie gingen op donderdag 9 december 2021 langs verschillende adressen in de buurt van drugsafvaldumpingen. In de omgeving van de Rijnlanderweg zijn in anderhalve maand tijd vier dumpingen van chemisch afval aangetroffen.

Lees verder...

"Het drugsprobleem is de laatste jaren enorm uit de hand gelopen. Zo werd in Nederland in 2017 voor minimaal 18,9 miljard euro aan XTC en Speed geproduceerd."

Luister nu naar de podcast ondermijning met Pieter Tops (Lector politie en openbaar bestuur bij de Politieacademie) en Emile Delahaij (Eenheidscoördinator synthetische drugs bij politie Noord-Holland) over hoe drugs de 'backbone' vormt van ondermijnende criminaliteit in Nederland.

Vreemde Geuren - onderzoek naar meldingsbereidheid in Zaanstad

Drugsproductielocaties met bijbehorende drugsafvallozingen en -dumpingen worden steeds vaker ontdekt in Noord -Holland. Vooral het aantal ontdekte drugslabs is toegenomen. De gevaren die drugsproductielocaties met zich meebrengen, in combinatie met zorg over een toename van  het aantal drugslabs in Noord-Holland en de benodigde integrale samen werking voor een aanpak, hebben geleid tot het Project Productieplaatsen Drugs in Noord-Holland. Dit project is onderdeel van het Programma Aanpak Ondermijning Noord-Holland.

Om de meldingsbereidheid van drugsproductielocaties te verhogen is medio 2020 gestart met de campagne NH Drugs Alert. Vanuit deze campagne zijn in 2020 en 2021 verschillende vormen van mediacommunicatie ondernomen die gericht zijn op het verhogen van de meldingsbereidheid. Om na te gaan in hoeverre deze campagne, met bijbehorende initiatieven invloed heeft op de meldingsbereidheid, is een longitudinaal kwantitatief onderzoek onder burgers uitgevoerd met een nulmeting en een eenmeting.

In juni 2020 zijn de uitkomsten van de nulmeting gepubliceerd. Deze eindrapportage bevat de uitkomsten van de eenmeting, waarbij een vergelijking is gemaakt tussen respondenten die wel en geen mediacommunicatie hebben gezien gedurende de onderzoeksperiode. Tevens is een vergelijking gemaakt met de nulmeting.

Download hier de eindreportage Vreemde Geuren

Onderzoek wijst uit: drugsproductie Noord-Holland groter dan gedacht

Meldingen van inwoners belangrijk bij opsporing

28 oktober 2021 - Een fenomeenonderzoek naar de productie van synthetische drugs in de eenheid Noord-Holland laat zien dat de omvang ervan groter is dan de overheidsdiensten tot voor kort inschatten. Het onderzoek van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Noord-Holland, in samenwerking met het project ‘Productielocaties Drugs’ (Programma Aanpak Ondermijning Noord-Holland) toont aan dat er ongeveer 60% meer productielocaties, opslaglocaties en dumpingen zijn dan gedacht. Bovendien laat het onderzoek zien dat het aantal productie-en opslaglocaties toeneemt sinds 2017. Van alle ontdekte locaties kwam ongeveer 30% voort uit meldingen van burgers. Dat laat eens te meer zien hoe belangrijk deze meldingen zijn voor de opsporing.

Lees verder...

Gemeente Haarlemmermeer huur- en verhuur bedrijfspanden

Meld Misdaad Anoniem

Meld jij?

 

Lees verder...

De Land- en Tuinbouw Organisatie over criminaliteit in het buitengebied

 

Lege loodsen trekken drugscriminelen aan. Wat doe jij als je iets verdachts ziet?

Lees verder...

Designerdrug 3-MMC komt op lijst verboden middelen

Staatssecretaris Blokhuis gaat 3-MMC op de lijst van verboden middelen van de Opiumwet plaatsen. Hierdoor wordt het middel illegaal en dus ook minder gemakkelijk te verkrijgen. Blokhuis wil op deze manier ook waarschuwen voor alle gezondheidsrisico's die het gebruik heeft.

Lees verder...

Enorme stijging anonieme tips over Zaanse drugspanden en handel.

De gemeente Zaanstad heeft in 2020 van Meld Misdaad Anoniem 232 meldingen ontvangen. Dat is een stijging van 35 procent vergeleken met 2019. Een deel van die stijging is te verklaren door de coronacrisis. Dat staat in de Analyse Meld Misdaad Anoniem. 

Lees verder...

Leegstaande loodsen trekken criminelen aan. Wat als je iets verdachts ziet?

NH Drugsalert bittere pil voor drugslabs

Het aantal opgerolde synthetische drugsblabs in Noord-Holland is in 2020 verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. 

Lees verder...

Video verhuren bedrijfspand

 

Politie hackt berichten: jarenlange celstraf dreigt voor 'aardige' MDMA-brouwers

ALKMAAR - Vijf Noord-Hollanders hangt een jarenlange celstraf boven het hoofd voor het runnen van een drugsproductielijn in Heiloo, Akersloot en Amstelveen. Op de in juni vorig jaar opgerolde locaties vond de politie (soms levensgevaarlijke) onderdelen van een MDMA-fabriek, met grondstoffen die goed zijn voor minimaal 1,4 miljoen XTC-pillen. De verdachten gebruikten bijnamen en communiceerden via versleutelde berichten over de drugs: zo wist de politie ze dan ook op te sporen. 

Lees verder...

Drugslabs en kilo's crystal meth ontdekt in Wervershoof en Enkhuizen.

In een landelijk synthetisch drugsonderzoek van de politie zijn er op verschillende plekken invallen en arrestaties verricht. In Wervershoof vond de politie een keukenlab voor het produceren van crystal meth.

In Enkhuizen vonden de agenten geen drugslab, maar wel enkele kilo’s crystal meth. In een pand in Bovenkarspel zijn grondstoffen gevonden voor de productie van synthetische drugs. Daarnaast werden in een bedrijfspand in Broek op Langedijk ketels gevonden, die gebruikt worden voor de productie van de drugs.

Lees verder...

Drugslab aangetroffen in Oostzaan.

Na een brand in een stacaravan en een schuur op de Achterdichting in Oostzaan donderdag heeft de politie een drugslab aangetroffen.

Lees verder...

Politie stuit op grote hoeveelheid drugsafval Slootdorp

Het afval is gevonden langs de Ulkeweg in Slootdorp en zat in blauwe containers. De politie doet onderzoek naar de herkomst..

Lees verder...

West-Friesland heeft verschillende bedrijventerreinen waar criminelen vrij spel hebben.

Gemeenten binden daarom gezamenlijk de strijd aan tegen ondermijnende criminaliteit en willen ook agrariers 'weerbaar' maken.  

Lees verder...

Twee aanhoudingen vanwege drugsproductie in Heemskerk

De politie heeft maandagmiddag twee verdachten aangehouden voor het produceren van drugs in een pand op de Rijksstraatweg in Heemskerk.

Lees verder...

Tientallen wapens en veel drugsafval in onttakeld drugslab Someren

Na tipgeving over een mogelijk drugslab in een loods bij een woning in Someren zijn tientallen vaten met drugsafval aangetroffen.

Lees verder...

Gedumpte afvalzakken in de natuur bij Broek in Waterland bevatten drugsafval van wietplantage.

Een stapel vuilniszakken met illegaal gedumpt drugsafval ligt al vier dagen in natuurgebied de Volgermeerpolder ten zuiden van Broek in Waterland. Het gaat om afval van een hennepkwekerij.

Lees verder...

Breda - Een arrestatieteam van de politie hield dinsdagmiddag 15 december een 28-jarige man uit Oosterhout aan.

Een arrestatieteam van de politie hield dinsdagmiddag 15 december een 28-jarige man uit Oosterhout aan. Hij is verdachte in het onderzoek naar het crystal meth-lab wat in juni in Zundert werd aangetroffen en daarnaast is hij ook verdachte in het onderzoek naar de ketelbouwers.

Lees verder...

Groot drugsnetwerk opgerold in Noord-Holland: recordhoeveelheid ketamine aangetroffen

In een jaren durend onderzoek naar een enorm drugsnetwerk in Noord-Holland heeft de politie ruim een maand geleden een recordhoeveelheid ketamine in beslag genomen

Lees verder...

Wietplantage ontdekt in hotel tijdens onderzoek naar mensensmokkel.

Wietplantage ontdekt in hotel tijdens onderzoek naar mensensmokkel.

Lees verder...

Zeven aanhoudingen bij grote politie-inval vorige week

Hoofddorp: zeven aanhoudingen bij grote politie-inval vorige week..

Lees verder...

Inwoner Midwoud heeft 1000 hennepplanten in huis

Inwoner Midwoud heeft 1000 hennepplanten in huis

Lees verder...

Politie doet inval bij 'cokewasserij' in Hoofddorp

Politie doet inval bij 'cokewasserij' in Hoofddorp

Lees verder...

Drugslab Nijeveen was 'grootste cocainewasserij ooit'

Drugslab Nijeveen was 'grootste cocainewasserij ooit'

Lees verder...

Bijtende bende: drugsafval en milieuschade

Bijtende bende: drugsafval en milieuschade

Lees verder...

Drugsconvenant november 2020

Drugsconvenant november 2020

Lees verder...

Voorarrest van verdachten grote drugssmokkel verlengd

Voorarrest van verdachten grote drugssmokkel verlengd

Lees verder...

Gevonden chemicaliën in Breda waren bedoeld voor productie van dodelijke drug fentanyl

Gevonden chemicaliën in Breda waren bedoeld voor productie van dodelijk drug fentanyl..

Lees verder...

Woning aan de Schokkerlaan voor zes maanden gesloten

Woning aan de Schokkerlaan voor zes maanden gesloten

Lees verder...

Actieweek tegen drugsketelbouwers

Actieweek tegen drugsketelbouwers

Lees verder...

Politie hoopt met XTC vangst in Oudkarspel drugsnetwerk verder op te rollen

Politie hoopt met XTC vangst in Oudkarpsel drugsnetwerk verder op ...

Lees verder...

Weerbare boeren in een kwetsbaar gebied

Bus vol drugsvaten staat wekenlang onopgemerkt in woonwijk.

Bus vol drugsvaten staat wekenlang onopgemerkt in woonwijk..

Lees verder...

Grote dumping drugsafval in Brabants dorp

Grote dumping drugsafval in Brabants dorp

Lees verder...

Politie ontdekt meer drugslabs dankzij gekraakte chatberichten criminelen

Politie ontdekt meer drugslabs dankzij gekraakte chatberichten criminelen

Lees verder...

Kopstukken Mexicaans kartel in ons land gesignaleerd

Kopstukken Mexicaans kartel in ons land gesignaleerd.

Lees verder...

Crystal meth in de polder...

Crystal meth in de polder. Steeds vaker vindt politie labs op platteland..

Lees verder...

Kwart van Nederlanders ziet drugsgebruik en drugshandel in eigen buurt

Kwart van Nederlanders ziet drugsgebruik en drugshandel in eigen buurt.

Lees verder...

Drugscriminaliteit is niet altijd goed te herkennen

Drugscriminaliteit is niet altijd goed te herkennen..

Lees verder...

Politie ontmantelt een hennepplantage boven supermarkt Deen in Noord-Scharwoude

Politie ontmantelt een hennepplantage boven supermarkt..

Lees verder...

Meer drugsoverlast in Hillegom: 'Klanten zoeken dealers op straat op'

Meer drugsoverlast in Hillegom: 'Klanten zoeken dealers op straat op'..

Lees verder...

Politie neemt anderhalf miljoen euro cash in beslag bij drugsonderzoek

Politie neemt anderhalf miljoen euro cash in beslag bij drugsonderzoek..

Lees verder...

Patserbak en 'kleerkast' voor de deur

Patserbak en 'kleerkast' voor de deur: bedrijfsterrein walhalla voor criminelen.

Criminelen hebben geld zat en zoeken ruimte en anonimiteit voor hun activiteiten....

Lees verder...

Criminelen zijn niet bang voor de politie als buurman

Criminelen zijn niet bang voor de politie als buurman..

Lees verder...

Eigenaren crystalmethlab vertrouwden bekende

De eigenaren van de loods in Zundert waarin een crystalmethlab zat, wisten niet dat de huurders er drugs produceerden...

Lees verder...

Grootste Nederlandse cocainewasserij ooit aangetroffen in Drents Nijeveen

Grootste Nederlandse cocainewasserij ooit aangetroffen...

Lees verder...

Drugspand aan Amperestraat op last van burgemeester een half jaar dicht

Drugspand aan Amperestraat op last van burgemeester half jaar dicht...

Lees verder...

Twee woningen in Zaandam gaan op slot

Meer dan veertig pondspakketten heroine, ruim dertig mille aan contanten en resten van een hennepplantage..

Lees verder...

Drie keer zoveel crystal meth-labs opgerold

Het aantal crystal meth-labs dat is opgerold is in drie jaar tijd verdrievoudigd. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Het baart hoofd drugsbestrijding van de Nationale Politie Max Daniel zorgen, zegt hij in 1 op 1: "Het zijn er steeds meer. En dit zijn ook grote labs."

Lees verder...

Boerderij Drempt vol gif na vondst chrystal meth-lab, mogelijk miljoenen opruimkosten: ‘Dit kan gierend uit de klauwen lopen’

Het opruimen van de gevaarlijke stof kwik in het begin mei gevonden drugslab bij een boerderij in Drempt kan meer dan 1 miljoen euro kosten. De rekening gaat naar de gemeente, en dus de inwoners. 

Lees verder...

Vondst van drugsafval in Halfweg leidt naar hennepkwekerij in Haarlem

In een woning aan de Tingietersweg in Haarlem is een hennepkwekerij aangetroffen. De politie had de woning al op het oog in een onderzoek naar de dumping van vuilniszakken met hennepafval in Halfweg.

Lees verder...

'Noord-Hollandse vissers betrokken bij opgerold harddrugslab in Heiloo'

Het drugslaboratorium dat op 17 juni in Heiloo werd ontmanteld, werd mogelijk gerund door Noord-Hollandse vissers. De politie viel op die dag met een speciaal team een garagebox aan De Schrijnwerker binnen en trof er een onderdeel van een mdma-productielijn aan.

Lees verder...

Harddrugsproductie is hot in Noord-Holland met havens, Schiphol, Amsterdam en buitengebieden

Onze provincie blijkt met haar havens, Schiphol, drugsstad Amsterdam en landelijke gebieden een strategische plek voor de productie van xtc, mdma, crystal meth en miauw miauw. Het aantal drugslabs in Noord-Holland neemt toe.

Lees verder...

XTC-campagne officieren van justitie valt in de prijzen

De campagne 'XTACY, daar zit een luchtje aan', opgezet door twee officieren van justitie, is in de prijzen gevallen. 

Lees verder...

Velsense burgemeester Frank Dales: 'Ontmanteling van drugslab aan Industriestraat IJmuiden aardig succes bij bestrijding harddrugshandel'

Met de ontmanteling van een drugslab aan de IJmuidense Industriestraat heeft de politie opnieuw een succes geboekt bij de bestrijding van harddrugshandel. Dat vindt de burgemeester van Velsen Frank Dales.

Lees verder...

Chemisch drugsafval gedumpt in de Zeevang

In de Zeevang zijn containers met chemisch drugsafval gevonden. De politie is hierover geïnformeerd. 

Lees verder...

Politie ontdekt drugslab met 600.000 xtc-pillen in Westzaan

In een bedrijfspand in Westzaan heeft de politie 600.000 xtc-pillen, 100 kilo MDMA en een grote hoeveelheid grondstoffen voor het produceren van drugs gevonden. Twee mensen zijn aangehouden.

Lees verder...

Provincie betaalt mee aan opruimen drugsafval

De provincie Noord-Holland stelt ruim 37.000 euro subsidie beschikbaar om gedumpt drugsafval op te laten ruimen. 

Lees verder...

In beslag genomen drugs met straatwaarde van 8,5 miljoen euro getransporteerd vanaf politiedepot Haarlemse Waarderpolder

De politie heeft dinsdagmiddag in beslag genomen drugs getransporteerd vanaf het politiedepot in Haarlem. De drugs hadden een straatwaarde van in totaal 8,5 miljoen euro.

Lees verder...

Miauw miauw drugslab opgerold in IJmuiden na anonieme tip

In IJmuiden is een drugslab opgerold naar aanleiding van een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem.

Lees verder...

Een vat met 250 liter aceton aangetroffen in schuur in Callantsoog

De politie heeft woensdag in een schuur in Callantsoog een vat met 250 liter aceton aangetroffen. Aceton kan als grondstof dienen voor de productie van synthetische drugs.

Lees verder...

Burgers nog terughoudend in melden van drugslabs

Drugsproductie met bijbehorende drugsafvallozingen en -dumpingen zijn al lang niet meer een aangelegenheid van de zuidelijke provincies. Ook in andere delen van het land worden steeds vaker drugslabs aangetroffen. Naast drugslabs, is de productie van hennep al veel langer een wijdverspreid fenomeen in Nederland. Met alle gevolgen van dien zoals overlast voor mens en milieu. Daarnaast brengen drugsproductielocaties gevaren met zich mee.

Alle reden voor burgers om alert te zijn op signalen van drugslabs en hennepkwekerijen bij hen in de buurt. Waar het herkennen van signalen al een uitdaging is, gaat het melden daarvan bij betrokken instanties een forse stap verder.


Download het onderzoeksrapport

Download de factsheet

Lees verder...

Drugslab op erf van Johan Timmermans

Johan Timmermans ziet zwaarbewapende agenten zijn erf in Berkhout barricaderen.

Lees verder...

Dankzij een anonieme melding een drugslab opgerold in Berkhout

De politie heeft dinsdag 23 juni een inval gedaan in een loods aan het Oosteinde in Berkhout. Daar werd een groot drugslab voor synthetische drugs aangetroffen.

Voor het volledige artikel klikt u hier

 

Drugslaboratoria ontmanteld in Akersloot en Heiloo

Drugslaboratoria ontmanteld in Akersloot en Heiloo na politie-invallen. De burgemeester is boos: ’Het is schandelijk dat mensen zich met deze praktijken bezig houden en pijnlijk dat mensen hierdoor in gevaar zijn gebracht'..

Lees het volledige artikel op de site van het Noord-Hollands Dagblad

Een drugslab ontmanteld in Anna Paulowna

In Anna Paulowna kreeg de politie via meldingen en eigen waarnemingen het vermoeden dat er synthetische drugs geproduceerd zou worden. Bij de controle werd het drugslaboratorium ontdekt... 

Lees het volledige bericht op regionoordkop.nl

 

- 'Oren en ogen' van Rijsenhout leren hoe je een drugslab herkent: "Anijs of aceton" - Speedmobiel in Meerwijk - Drugsemmers uitgedeeld in de Beemster - Speedmobiel Texel en Den Helder - Mogelijk grootste drugslab van Noord-Holland gevonden - ''Geleefd voor 10 maar het einde is nu onontkoombaar'' - Inzet Speedmobiel Monnickendam - Synthetisch drugslab aangetroffen in Den Helder - Politie vindt aanhanger met negen jerrycans in Wervershoof, mogelijk drugsafval - Celstraffen tot 8 jaar voor invoer van 1.122 kilo cocaïne via Amsterdamse haven - Niet drugskoks, maar verhuurder moet zelf zwaar verontreinigd pand opruimen in Didam - Gemeente treedt hard op: opnieuw twee drugspanden gesloten in Medemblik - Boer in vizier bendes - Drugslab in Medemblik blijkt grootschalige cocaïnewasserij vol chemicaliën - Vondst drugsafval Eemnes leidt tot vermoedelijk drugslab in Haarlem - Grote veiligheidscontrole aan de Jisperweg in de Beemster: ’We willen voorkomen dat schuren, loodsen en bedrijfsgebouwen gebruikt worden door criminelen’ - ‘War on drugs’ blijkt giga-dure en tijdrovende operatie: ‘Nul effect op coke-aanbod en -gebruik’ - Rotterdam start campagne tegen drugsgeweld: 'Jouw lijntje, zijn liquidatie' - ‘Mexicaanse crystal meth-koks in Nederland niet meer nodig’ - Nederland sluit deal met Colombia: grote slag voor drugsmaffia - Primeur voor Limburg: wietplantages gevonden dankzij zoektocht met satelliet - Meerdere drugslabs per maand opgerold in Noord-Holland: hoe herken je ze? - Tientallen kilo's drugs op boten: verstopplaats coffeeshops - Honkbalknuppel, messen en drugs aangetroffen in Sint Pancras na tip van inwoner - Voormalige voorman pakketdienst de cel in voor drugssmokkel: trolleys met drugs tijdens werk uit depot - Synthetisch drugslab ontmanteld in Enkhuizen - Wij willen dit in de ogen kijken - Column | Stop ondermijning - Eigenaren pand drugslab in Enkhuizen balen als een stekker. - Dit is wat we tot nu toe weten over opgerold drugslab in Enkhuizen. - Drugslab ontdekt in Enkhuizen, politie doet onderzoek - Illegale sigarettenfabriek in gemeente Haarlemmermeer opgerold: 10 aanhoudingen - Grondstof harddrugs in de ban: Eerder optreden tegen criminele structuren - Synthetisch drugslab aangetroffen in Wormer - Tienduizenden havenarbeiders Rotterdam gescreend op drugscriminaliteit - Minder hennepkwekerijen ontmanteld, politie vreest lagere meldingsbereidheid - Twee mannen aangehouden na dood van Kroaat op erf in Medemblik - Veiligheidscontrole in tuindersgebied Heemskerk - Minister neemt ZLTO-plan in strijd tegen drugsafval in overweging - Politie vindt bij toeval bijna 1000 kilo grondstof voor speed - Recherche kraakt opnieuw crimi-telefoons - Grootschalige drugslozingen kosten instanties bakken met geld. - Grootschalige controle buitengebied Den Helder - Douane vond vorig jaar bijna dubbel zoveel drugs in briefpost als jaar eerder - Geen grote overtredingen of misstanden ontdekt tijdens integrale controle buitengebieden gemeente Medemblik - Ruim 2000 liter drugsafval gedumpt in natuurgebied Het Twiske - ’Leermeester’ achter Brabantse drugslabs verdwijnt zeven jaar achter de tralies. - KRAAM NOORD-HOLLAND SAMEN VEILIG OP DICKENSMARKT IN MEDEMBLIK - 'Jongeren die drugs uit containers halen missen vaak het juiste rolmodel' - Het effect van drugsafval op kwaliteit drinkwater heeft meer aandacht nodig - 'Ingeluisde Enkhuizer chauffeur (55) coketransport getapt door politie' - Drugscriminaliteit en ondermijning zitten echt overal in de Zaanstreek, ziet de politie - Legalisering drugs is wensdenken - Crimineel vermogen harder aangepakt - Wietexperiment opnieuw uitgesteld, start nu gepland in 2024 - Brand in Westknollendam waarschijnlijk veroorzaakt door een drugslab - Drugslab aangetroffen na brand Westknollendam - Voorkom crimineel gebruik van je bedrijfspand - Drugslab aangetroffen na brand Westknollendam - Dode in drugslab Zaandam is 44-jarige Amstelvener - Lichaam gevonden bij ontdekking drugslab op industrieterrein in Zaandam - Model huurovereenkomst en extra bepalingen model huurovereenkomst - Studenten Nova-college gewaarschuwd voor criminelen - Publiek Private Samenwerking Zaanstreek-Waterland dd 5 juli 2022 - Juttersmarkt in Den Helder - Drugslab herkennen op weekmarkt in Wormer - XTC geur op de braderie in Uitgeest - Bekende crimineel Sjaak B. opgepakt in Rijsenhout - Drugslab ontploft in schuur: dode en zwaargewonde - Satellietbeelden, elektronische neuzen en toekomstvoorspellingen - Website Gemeente Hollands Kroon - Integrale Actiedag 15 maart 2022 - Koggenland - Productiemiddelen voor drugs aangetroffen. - Daar zit een luchtje aan - XTC geur in Anna Paulowna - Dinsdag 8 maart 2022 - Integrale Actiedag in Hollands Kroon - Partijen bundelen krachten in aanpak drugsproductie buitengebied. - Ruiken aan een XTC lab op het Europaplein in Volendam. - Ontdek de geur van een XTC productielocatie! - Daar zit een luchtje aan... - Herken jij de geur van een XTC-lab? - Partijen werken samen in bestrijding drugsproductie buitengebied - Politie en gemeente voeren gesprekken rond dumpplekken Hoofddorp - "Het drugsprobleem is de laatste jaren enorm uit de hand gelopen. Zo werd in Nederland in 2017 voor minimaal 18,9 miljard euro aan XTC en Speed geproduceerd." - Vreemde Geuren - onderzoek naar meldingsbereidheid in Zaanstad - Onderzoek wijst uit: drugsproductie Noord-Holland groter dan gedacht - Gemeente Haarlemmermeer huur- en verhuur bedrijfspanden - Meld Misdaad Anoniem - De Land- en Tuinbouw Organisatie over criminaliteit in het buitengebied - Designerdrug 3-MMC komt op lijst verboden middelen - Enorme stijging anonieme tips over Zaanse drugspanden en handel. - Leegstaande loodsen trekken criminelen aan. Wat als je iets verdachts ziet? - NH Drugsalert bittere pil voor drugslabs - Video verhuren bedrijfspand - Politie hackt berichten: jarenlange celstraf dreigt voor 'aardige' MDMA-brouwers - Drugslabs en kilo's crystal meth ontdekt in Wervershoof en Enkhuizen. - Drugslab aangetroffen in Oostzaan. - Politie stuit op grote hoeveelheid drugsafval Slootdorp - West-Friesland heeft verschillende bedrijventerreinen waar criminelen vrij spel hebben. - Twee aanhoudingen vanwege drugsproductie in Heemskerk - Tientallen wapens en veel drugsafval in onttakeld drugslab Someren - Gedumpte afvalzakken in de natuur bij Broek in Waterland bevatten drugsafval van wietplantage. - Breda - Een arrestatieteam van de politie hield dinsdagmiddag 15 december een 28-jarige man uit Oosterhout aan. - Groot drugsnetwerk opgerold in Noord-Holland: recordhoeveelheid ketamine aangetroffen - Wietplantage ontdekt in hotel tijdens onderzoek naar mensensmokkel. - Zeven aanhoudingen bij grote politie-inval vorige week - Inwoner Midwoud heeft 1000 hennepplanten in huis - Politie doet inval bij 'cokewasserij' in Hoofddorp - Drugslab Nijeveen was 'grootste cocainewasserij ooit' - Bijtende bende: drugsafval en milieuschade - Drugsconvenant november 2020 - Voorarrest van verdachten grote drugssmokkel verlengd - Gevonden chemicaliën in Breda waren bedoeld voor productie van dodelijke drug fentanyl - Woning aan de Schokkerlaan voor zes maanden gesloten - Actieweek tegen drugsketelbouwers - Politie hoopt met XTC vangst in Oudkarspel drugsnetwerk verder op te rollen - Weerbare boeren in een kwetsbaar gebied - Bus vol drugsvaten staat wekenlang onopgemerkt in woonwijk. - Grote dumping drugsafval in Brabants dorp - Politie ontdekt meer drugslabs dankzij gekraakte chatberichten criminelen - Kopstukken Mexicaans kartel in ons land gesignaleerd - Crystal meth in de polder... - Kwart van Nederlanders ziet drugsgebruik en drugshandel in eigen buurt - Drugscriminaliteit is niet altijd goed te herkennen - Politie ontmantelt een hennepplantage boven supermarkt Deen in Noord-Scharwoude - Meer drugsoverlast in Hillegom: 'Klanten zoeken dealers op straat op' - Politie neemt anderhalf miljoen euro cash in beslag bij drugsonderzoek - Patserbak en 'kleerkast' voor de deur - Criminelen zijn niet bang voor de politie als buurman - Eigenaren crystalmethlab vertrouwden bekende - Grootste Nederlandse cocainewasserij ooit aangetroffen in Drents Nijeveen - Drugspand aan Amperestraat op last van burgemeester een half jaar dicht - Twee woningen in Zaandam gaan op slot - Drie keer zoveel crystal meth-labs opgerold - Boerderij Drempt vol gif na vondst chrystal meth-lab, mogelijk miljoenen opruimkosten: ‘Dit kan gierend uit de klauwen lopen’ - Vondst van drugsafval in Halfweg leidt naar hennepkwekerij in Haarlem - 'Noord-Hollandse vissers betrokken bij opgerold harddrugslab in Heiloo' - Harddrugsproductie is hot in Noord-Holland met havens, Schiphol, Amsterdam en buitengebieden - XTC-campagne officieren van justitie valt in de prijzen - Velsense burgemeester Frank Dales: 'Ontmanteling van drugslab aan Industriestraat IJmuiden aardig succes bij bestrijding harddrugshandel' - Chemisch drugsafval gedumpt in de Zeevang - Politie ontdekt drugslab met 600.000 xtc-pillen in Westzaan - Provincie betaalt mee aan opruimen drugsafval - In beslag genomen drugs met straatwaarde van 8,5 miljoen euro getransporteerd vanaf politiedepot Haarlemse Waarderpolder - Miauw miauw drugslab opgerold in IJmuiden na anonieme tip - Een vat met 250 liter aceton aangetroffen in schuur in Callantsoog - Burgers nog terughoudend in melden van drugslabs - Drugslab op erf van Johan Timmermans - Dankzij een anonieme melding een drugslab opgerold in Berkhout - Drugslaboratoria ontmanteld in Akersloot en Heiloo - Een drugslab ontmanteld in Anna Paulowna