Nieuws

'Noord-Hollandse vissers betrokken bij opgerold harddrugslab in Heiloo'

Het drugslaboratorium dat op 17 juni in Heiloo werd ontmanteld, werd mogelijk gerund door Noord-Hollandse vissers. De politie viel op die dag met een speciaal team een garagebox aan De Schrijnwerker binnen en trof er een onderdeel van een mdma-productielijn aan.

Lees verder...

Harddrugsproductie is hot in Noord-Holland met havens, Schiphol, Amsterdam en buitengebieden

Onze provincie blijkt met haar havens, Schiphol, drugsstad Amsterdam en landelijke gebieden een strategische plek voor de productie van xtc, mdma, crystal meth en miauw miauw. Het aantal drugslabs in Noord-Holland neemt toe.

Lees verder...

XTC-campagne officieren van justitie valt in de prijzen

De campagne 'XTACY, daar zit een luchtje aan', opgezet door twee officieren van justitie, is in de prijzen gevallen. 

Lees verder...

Velsense burgemeester Frank Dales: 'Ontmanteling van drugslab aan Industriestraat IJmuiden aardig succes bij bestrijding harddrugshandel'

Met de ontmanteling van een drugslab aan de IJmuidense Industriestraat heeft de politie opnieuw een succes geboekt bij de bestrijding van harddrugshandel. Dat vindt de burgemeester van Velsen Frank Dales.

Lees verder...

Chemisch drugsafval gedumpt in de Zeevang

In de Zeevang zijn containers met chemisch drugsafval gevonden. De politie is hierover geïnformeerd. 

Lees verder...

Politie ontdekt drugslab met 600.000 xtc-pillen in Westzaan

In een bedrijfspand in Westzaan heeft de politie 600.000 xtc-pillen, 100 kilo MDMA en een grote hoeveelheid grondstoffen voor het produceren van drugs gevonden. Twee mensen zijn aangehouden.

Lees verder...

Provincie betaalt mee aan opruimen drugsafval

De provincie Noord-Holland stelt ruim 37.000 euro subsidie beschikbaar om gedumpt drugsafval op te laten ruimen. 

Lees verder...

In beslag genomen drugs met straatwaarde van 8,5 miljoen euro getransporteerd vanaf politiedepot Haarlemse Waarderpolder

De politie heeft dinsdagmiddag in beslag genomen drugs getransporteerd vanaf het politiedepot in Haarlem. De drugs hadden een straatwaarde van in totaal 8,5 miljoen euro.

Lees verder...

Miauw miauw drugslab opgerold in IJmuiden na anonieme tip

In IJmuiden is een drugslab opgerold naar aanleiding van een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem.

Lees verder...

Een vat met 250 liter aceton aangetroffen in schuur in Callantsoog

De politie heeft woensdag in een schuur in Callantsoog een vat met 250 liter aceton aangetroffen. Aceton kan als grondstof dienen voor de productie van synthetische drugs.

Lees verder...

Burgers nog terughoudend in melden van drugslabs

Drugsproductie met bijbehorende drugsafvallozingen en -dumpingen zijn al lang niet meer een aangelegenheid van de zuidelijke provincies. Ook in andere delen van het land worden steeds vaker drugslabs aangetroffen. Naast drugslabs, is de productie van hennep al veel langer een wijdverspreid fenomeen in Nederland. Met alle gevolgen van dien zoals overlast voor mens en milieu. Daarnaast brengen drugsproductielocaties gevaren met zich mee.

Alle reden voor burgers om alert te zijn op signalen van drugslabs en hennepkwekerijen bij hen in de buurt. Waar het herkennen van signalen al een uitdaging is, gaat het melden daarvan bij betrokken instanties een forse stap verder.


Download het onderzoeksrapport

Download de factsheet

Lees verder...

Drugslab op erf van Johan Timmermans

Johan Timmermans ziet zwaarbewapende agenten zijn erf in Berkhout barricaderen.

Lees verder...

Dankzij een anonieme melding een drugslab opgerold in Berkhout

De politie heeft dinsdag 23 juni een inval gedaan in een loods aan het Oosteinde in Berkhout. Daar werd een groot drugslab voor synthetische drugs aangetroffen.

Voor het volledige artikel klikt u hier

 

Drugslaboratoria ontmanteld in Akersloot en Heiloo

Drugslaboratoria ontmanteld in Akersloot en Heiloo na politie-invallen. De burgemeester is boos: ’Het is schandelijk dat mensen zich met deze praktijken bezig houden en pijnlijk dat mensen hierdoor in gevaar zijn gebracht'..

Lees het volledige artikel op de site van het Noord-Hollands Dagblad

Een drugslab ontmanteld in Anna Paulowna

In Anna Paulowna kreeg de politie via meldingen en eigen waarnemingen het vermoeden dat er synthetische drugs geproduceerd zou worden. Bij de controle werd het drugslaboratorium ontdekt... 

Lees het volledige bericht op regionoordkop.nl

 

- 'Noord-Hollandse vissers betrokken bij opgerold harddrugslab in Heiloo' - Harddrugsproductie is hot in Noord-Holland met havens, Schiphol, Amsterdam en buitengebieden - XTC-campagne officieren van justitie valt in de prijzen - Velsense burgemeester Frank Dales: 'Ontmanteling van drugslab aan Industriestraat IJmuiden aardig succes bij bestrijding harddrugshandel' - Chemisch drugsafval gedumpt in de Zeevang - Politie ontdekt drugslab met 600.000 xtc-pillen in Westzaan - Provincie betaalt mee aan opruimen drugsafval - In beslag genomen drugs met straatwaarde van 8,5 miljoen euro getransporteerd vanaf politiedepot Haarlemse Waarderpolder - Miauw miauw drugslab opgerold in IJmuiden na anonieme tip - Een vat met 250 liter aceton aangetroffen in schuur in Callantsoog - Burgers nog terughoudend in melden van drugslabs - Drugslab op erf van Johan Timmermans - Dankzij een anonieme melding een drugslab opgerold in Berkhout - Drugslaboratoria ontmanteld in Akersloot en Heiloo - Een drugslab ontmanteld in Anna Paulowna